Nieuws

Elf mannen en een oude schuit….

Het veteranenteam dat al jaren onder leiding van Guus Paulsen en Theo Sahuleka in de zomermaanden vrij speelt op de dinsdag en vrijdag op ons park, heeft de goede gewoonte om zomers een dag te gaan varen rond Haarlem in een sloep die beschikbaar wordt gesteld door Jos Dijkman. Hieronder het verslag van de tocht die op vrijdag 9 augustus plaatsvond.

Bij de foto: De groep op het terras van Der Molenplas met Jos Dijkman in monnikspij.

Na de koffie en de heerlijke versnaperingen die door gastvrouw Brit werden geserveerd op het kantoor van Wagenhof BV, zijn we billen knijpend vanwege de wel of niet komende regen om 10.30 uur vertrokken voor de tocht der tochten. Het was gezellig aan boord en de weergoden waren ons goed gezind. Tijdens een heerlijke lunch in restaurant De Molenplas hield onze nestor Guus Paulsen een altijd verrassende toespraak en blikte hij terug op het afgelopen jaar. Hij reikte onder andere de zilveren Edison voor de tennisser van het seizoen 2024 uit aan onze nieuwkomer Hans Boot, wat werd beschouwd als een terechte beslissing van de vakkundige jury. Voor de totale organisatie werd aan Jos Dijkman een originele verrekijker, gebaseerd op het thema ‘dolfijnen spotten’, overhandigd en ‘Dokter Sahuleka’ ontving wat medische middelen in verband met zijn verzorgende kwaliteiten tijdens de wedstrijden. Tot slot kregen alle tennissers een heuse medaille met een bekertje. 
Daarna legden we als verrassing aan bij het mooie museum De Cruquius, waar in sneltreinvaart de geschiedenis werd verteld van dit prachtige gemaal. Op de terugtocht hadden we nog tijd om door de oude stad te varen en kwam deze tocht om 16.30 uur ten einde. Bij dit mooie festijn hebben we Ries Jongerius helaas moeten missen, maar hij krijgt volgend jaar een herkansing.

« Terug

» Nieuws archief