Toegang 

 Nieuws
 Foto's
 Competitie teams
 Training
 Activiteiten
 Over vereniging
 Bestuur en commissies


Historie TVC

1976 Nieuwe Tennisvereniging in Castricum i.o.

De wachtlijst telt 600 liefhebbers. Van de vele tennisliefhebbers die er de laatste jaren in Castricum zijn bijgekomen, zijn slechts enkelen ondergebracht bij tennisverenigingen in de omgeving. In Castricum zijn op dit moment niet minder dan 600 tennisliefhebbers die niet aan de bak komen.      

1977 Castricum heeft er een nieuwe tennisclub bij

Castricum is een tweede tennisvereniging rijker. Het is een tennisvereniging met een fors aantal leden, maar helaas nog geen banen. Spelen is er dit seizoen nog niet bij. De leden zullen zich nu nog bezig moeten houden met het samenstellen van commissies en het vormen van een bestuur. Besloten wordt de nieuwste tennisvereniging bij de KNLTB te laten inschrijven onder de naam "Tennisvereniging Castricum".

Op 25 april 1977 vindt de eerste ledenvergadering plaats van de Tennisvereniging Castricum i.o. Op 5 oktober 1977 wordt de eerste Algemene Ledenvergadering gehouden onder voorzitterschap van Gerrit Eveleens.

1978 Raad akkoord met aanleg van nieuw tenniscomplex in Noord-End.

De gemeenteraad van Castricum is donderdag 8 februari 1978 akkoord gegaan met de plannen betreffende de aanleg van een nieuw tenniscomplex in Noord End, t.w. de bouw van een tennishal met vier tennisbanen en twee squashbanen, alsmede de aanleg van tien gravel-buitenbanen en bijkomende voorziening nabij de sporthal ‘De Bloemen’ in Noord-End.

Eind juni wordt een start gemaakt met de aanleg van de banen. Er komt een echt clubblad onder de naam ‘Zetpoint’. De eerste trimgroep gaat de duinen in onder leiding van Guus Paulsen.

1979 TV Castricum van start

Door vertraging in de aanleg besluit men het complex in fasen op te leveren, waarbij voorrang wordt gegeven aan de buitenbanen. Deze buitenbanen worden door de stichting op 14 april 1979 aan onze vereniging overgedragen.

TVC gaat meteen deelnemen aan de competitie. De eerste winnaars van de clubkampioenschappen zijn bij de dames Dini Paulsen, bij de heren Hans de Bont, bij de meisjes Annet Kaper en bij de jongens Michel Jonker.

Op 1 september 1979 wordt het tennispark officieel geopend.

1980 Eerste kampioenschap

Het eerste team van TVC behaalt in het voorjaar van 1980 het kampioenschap en wint ook haar promotiewedstrijden. De tweede uitwisseling met TC Bakkum is een feit. Nu wordt Bakkum op de Bloemenbaan ontvangen. Ook worden de ladderwedstrijden geïntroduceerd.

Clubkampioen bij de dames C. Sely, bij de heren H. de Bond, bij de meisjes Karin van Dulm en bij de jongens Eric Tolhuizen.

1981 Baanpasjes met foto

Vanaf 1 april moet ieder lid in het bezit zijn van een baanpasje met foto. Op 14 t/m 16 april wordt het allereerste John Moen toernooi georganiseerd. Tijdens dit toernooi strijden Bakkumse en Castricumse kinderen samen om de punten. 

Clubkampioen bij de dames A. van Duinen, bij de heren M. Kokkeel, bij de meisjes Sandy Wenderhold en bij de jongens Eric Tolhuizen.

1982 Het eerste lustrum

Vijf van de zes gemengde teams en drie van de vier herenteams worden kampioen van hun afdeling.Op 18, 19 en 20 juni wordt het eerste lustrum gevierd, in English style. Harry van der Valk wordt benoemd tot eerste erelid van de vereniging.Op 21 juni beginnen de wedstrijden voor het eerste Veteranentoernooi. Gerrit Eveleens dringt door tot de kwartfinale. De damesdubbel wordt gewonnen door Thea en Lies Jonker en bij het gemengd dubbel worden Nico en Anneke Stuifbergen tweede.

Clubkampioen bij de dames Sandy Wenderhold, bij de heren K.J. van Leeuwen, bij de meisjes Sandy Wenderhold en bij de jongens Eric Tolhuizen.

1983 Pieter Vijn wordt voorzitter

Op 28 mei wordt het eerste ouder/kind toernooi gespeeld. In juni promoveert het zondag gemengde team naar de overgangsklasse B en van 18 op 19 juni wordt het eerste nachttoernooi gehouden.

Clubkampioen bij de dames Sandy Wenderhold, bij de heren P. de Bruin, bij de meisjes Sandy Wenderhold en bij de jongens Peter Paulsen.

1984 Uitbreiding speeltijd

Op 1 april wordt de speeltijd uitgebreid van 30 minuten tot 45 minuten. In dit jaar kan men ook een vakantielidmaatschap aanschaffen. Aan het eind van de competitie in kunnen opnieuw enige kampioenen genoteerd worden. Dat zijn bij de senioren het 1e gemengde team en het 1e herenteam, terwijl bij de jeugd het 1e gemengde team t/m 14 jaar wordt gehuldigd.Clubkampioen bij de dames Sandy Wenderhold, bij de heren P. de Bruin, bij de meisjes Danielle Jaspers en bij de jongens Erwin Lute.

1985 Koenkampioen

Alle jeugd kan op woensdagmiddag naar de baan komen en wedstrijdjes spelen, de beste van drie woensdagen wordt ‘Koenkampioen’. De prachtige bokaal staat nog in het clubhuis, de winnaars krijgen een kleinere versie. In hetzelfde jaar wordt het eerste gemengde team op de zaterdag kampioen van het district Noord-Holland. In het team spelen maar liefst drie leden uit het gezin Jonker, namelijk vader Nic, moeder Thea en zoon Michel. Alie Rozemeier completeert het trio.Op zaterdagavond 26 oktober brengt Tom Okker een bezoek aan de Bloemenbaan om demonstratiewedstrijden te spelen

Clubkampioen bij de dames A. Haverkotte, bij de heren P. de Bruin, bij de meisjes Saskia Wijdenes en bij de jongens Edwin v.d. Vliet.

1986 Frans Bruggeman wordt voorzitter

In dit jaar gaat de toenmalig jeugd op zomerkamp in Blaricum en presteert het om per fiets te reizen. De jeugd van toen speelt nog steeds, onder andere competitie in de hoogste teams op de zaterdag. Clubkampioen bij de dames E. Biesterbos, bij de heren K.J. van Leeuwen, bij de meisjes  Francine Herrebrugh en bij de jongens Edwin v.d. Vliet.

1987 Tweede lustrum

Maar liefst zes teams worden kampioen: gemengd 1,2 en 3, heren 4 en junioren 1.Van 21 t/ 27 juni wordt het tweede lustrum gevierd, met voor de jeugd een vossenjacht en voor de senioren een zeskamp. Met de Groningse tennisclub ‘Cream Crackers’ vindt de eerste uitwisseling plaats.

Clubkampioen bij de dames E. Biesterbos, bij de heren M. Jonker, bij de meisjes Francine Herrebrugh en bij de jongens Edwin v.d. Vliet.

1988 Opnieuw 6 teams kampioen

Het 3e damesteam, het 5e  en 6e herenteam, het 3e veteranenteam en 2 teams van de nieuwe 30+ competitie slepen het kampioenschap in de wacht.

Clubkampioen bij de dames F. Herrebrugh, bij de heren M. Jonker, bij de meisjes Francine Herrebrugh en bij de jongens Erik Simons.

1989 Hans Eijkman wordt voorzitter

In dit jaar viert de TVC-bridgeclub “de Doubletjes” hun 10 jarig bestaan.

Clubkampioen bij de dames S. Wenderhold, bij de heren M. Joker, bij de meisjes Marlous Verkerk en bij de jongens Eric Simons.

1990 Straten/wijken toernooi

In het voorjaar wordt het TVC-talent Rick van Eijk in Weteringen verrassend Nederlands indoor-tenniskampioen bij de jongens tot en met 16 jaar. In augustus doet een nieuw evenement haar intrede bij TVC. Dat is het ‘Straten-/wijken- toernooi’, waar teams aan meedoen die bestonden uit leden die bij elkaar in een straat of wijk wonen. Het wordt een topper.

Clubkampioen bij de dames S. Wenderhold , bij de heren A. de Boer, bij de meisjes Briska Schuurman en bij de jongens Bart Kuijs.

1991  Coach kampioensteam verliest weddenschap

Dit jaar de volgende twee kampioenen: het gemengde zondagjuniorenteam en het tweede bij de senioren. Door het kampioenschap van TVC 2 verliest teambegeleider Peter de Heer zijn weddenschap en wordt kaalgeschoren.

Clubkampioen bij de dames B. Schuurman, bij de heren E. Simons, bij de meisjes Marlous Verkerk en bij de jongens Bart Kuijs.

1992 Henk Boontje wordt eigenaar van het park

In dat jaar vindt een belangrijke wijziging in de eigendomssituatie van het tennispark plaats. Henk Boontje, tevens eigenaar en exploitant van het tennispark ‘De Voetel’ in Limmen, koopt het complex van de gemeente.

Het derde lustrum is een feit, op 5 april wordt een fietsrally gereden. Voor genodigden wordt een casino-avond georganiseerd.

Clubkampioen bij de dames M. Verkerk, bij de heren E. Simons, bij de meisjes Marlous Verkerk en bij de jongens Paul Pranger.

1993 Veel aandacht voor de jeugd

Eind maart wordt er een grote tennisinstuif voor de jeugd in de hal van de Bloemenbaan gehouden, waar 330 kinderen van 13 basisscholen op af komen. De jeugd van TVC krijgt een eigen jeugdspecial in de Zetpoint.

Clubkampioen bij de dames E. Schneider, bij de heren A. de Boe, bij de meisjes Babette Kaandorp en bij de jongens Bart Kuijs.

1994 ‘Ger de Jager Trofee’

In 1994 komt tijdens de clubkampioenschappen Ger de Jager te overlijden. De clubkampioenschappen worden afgebroken, omdat Ger van grote betekenis was voor onze vereniging. Sindsdien wordt tijdens de clubkampioenschappen de ‘Ger de Jager Trofee’ uitgereikt aan de winnaar van de herenenkel 7 (voorheen D1).

Clubkampioen bij de meisjes Marije Hoff en bij de jongens Stef van Asperen.

1995 Invitatietoernooi          

Van 12 t/m 17 juni wordt het eerste invitatietoernooi gespeeld.

Clubkampioen bij de dames E. Schneider, bij de heren B. Kuijs, bij de meisjes Marije Hoff en bij de jongens Stef van Asperen.

1996 Dames 1 districtskampioen NHN

Na afloop van de competities kunnen er weer enige kampioenen worden bejubeld. In de eerste plaats is dat het team dames 1, dat districtskampioen van Noord-Holland Noord wordt. Verder worden ook het 1e , 2e en 3e gemengde zondag teams kampioen in hun competitieklasse en niet te vergeten het heren 35+ team.

Clubkampioen bij de dames E. Schneider, bij de heren B. Kuijs, bij de meisjes Marije Hoff en bij de jongens Stef van Asperen.

1997 We vieren het 20 jarig bestaan

Tijdens dit lustrum wordt het houten racket mix toernooi gespeeld en op 11 t/m 15 augustus de Lustrum-games. TVC komt op de kabelkrant te staan. Kampioen in dat jaar worden zondag dames 1 en 2 (promotie naar eerste klasse), TVC 2 (promotie naar vierde klasse) en zondag heren (promotie naar zevende klasse). Aan het eind van het jaar volgt Martin Wilson Hans Eijkman op als voorzitter.

Clubkampioen bij de dames E. Schneider, bij de heren B. Kuijs, bij de meisjes Kim Kaandorp en bij de jongens Coen Pranger.

1998 Introductie tenniszuil

Op 1 april wordt de tenniszuil geïntroduceerd, waardoor het mogelijk wordt om via een computer af te hangen. Voor de selectiejeugd wordt een kampeerweekend in Zeewolde georganiseerd.

Clubkampioen bij de dames E. Schneider, bij de heren R. Boontje, bij de meisjes Wytske Bangma en bij de jongens Rogier Kat.

1999 Master kampioen

In dit jaar wordt Koen Glorie Master Kampioen in de C1.

Clubkampioen bij de dames Kim Kaandorp, bij de heren E. Simons, bij de meisjes Marieke Kuilman en bij de jongens Rogier Kat.

2000 TVC op internet

TVC komt voor het eerst op internet. Tijdens de feestweek brandt de olympische vlam. Het complex, dat ingrijpend door Boontje is uitgebreid, krijgt de naam ‘Berg en Bal’.

Clubkampioen bij de dames M. Kuilman, bij de heren B. Kuijs, bij de meisjes Wytske Bangma en bij de jongens Jeroen Tuithof.

2001 Er wordt geld ingezameld voor het 25 jarig bestaan

Op 29 september organiseert de evenementencommissie een grootse fancyfair. Er is een prachtige jubileumkalender gemaakt, die aan de leden wordt verkocht.

Clubkampioen bij de dames L. Vonk, bij de heren B. Kuijs, bij de meisjes Wytske Bangma en bij de jongens Jeroen Tuithof.

2002 TVC bestaat 25 jaar

Het openingstoernooi staat geheel in het teken van het lustrumjaar. Er wordt een start gemaakt met de verkoop van loten voor de lustrumloterij.  Op 25 april bestaat TVC 25 jaar. Op 14 september vinden een receptie en een reünie plaats. Jacco Eltingh geeft een clinic aan de jeugd en in het clubhuis is een prachtige foto-expositie te bezichtigen over de afgelopen 25 jaar. Ook wordt in dat jaar het 25-jarig bestaan van de trimclub van Guus Paulsen gevierd. De Zetpoint redactie komt met een prachtige Lustrum uitgave.

Clubkampioen bij de dames Patricia Pieterse, bij de heren Koen Glorie, bij de meisjes Cynthia Lustig en bij de jongens Jeroen Tuithof.

2003 Nieuwe voorzitter (ad interim)

Het eerste jongensteam wordt kampioen en de dames 1 grijpt net naast de nationale districttennistitel.In de zomer ontstaat enige onrust over het kunnen blijven spelen bij Berg en Bal. Martin Wilson treedt in november af als voorzitter en wordt opgevolgd door Gerrit Eveleens, die bereid is TVC op ad interimbasis te leiden.  Clubkampioen bij de dames Dini Paulsen, bij de heren Jeroen Tuithof, bij de meisjes Jenny van het Wout en bij de jongens Tom Oostwegel. 

2004 Problemen met eigenaar opgelost

TVC tekent een nieuw contract met Henk Boontje en alle neuzen wijzen weer dezelfde kant op. Clubkampioen bij de dames Ilja Edam, bij de heren Roy Boontje.

2005 Oprichting ‘TVNieuw’

Oprichting van de vereniging ‘TVNieuw’, die de opdracht krijgt om in samenwerking met de gemeente de mogelijkheden van verhuizing te onderzoeken.Hans Eijkman neemt ad interim de voorzittershamer over van Gerrit EveleensClubkampioen bij de dames Patricia Pieterse, bij de heren Roy Boontje.

2006 Tennisavondvierdaagse

Van 13 t/m 16 juni organiseert TVC een tennisavondtoernooi voor senioren, met op de slotavond muziek en een loterij. Het CALB-toernooi vindt dit jaar ook op Berg en Bal plaats.

Clubkampioen bij de dames Caroline Terstal, bij de heren Jean-Jacques Ziedses des Plantes.

2007 Start ledenwerfactie 

In april gaat TVC op zoek naar nieuwe leden via advertenties in de kranten en het verspreiden van posters. Nieuwe jeugdleden krijgen een gratis tennisracket en volwassen leden drie gratis tennislessen. Jos Verkleij wordt tot nieuwe voorzitter gekozen.

Clubkampioen bij de dames Caroline Terstal, bij de heren Roy Boontje.

2008 Jazzdansavond

In het voorjaar wordt de ledenwerfactie wegens succes geprolongeerd.Het eerste zaterdag herenteam in de 3e klasse en het team op de zaterdag in de 6e klasse worden kampioen.In september organiseert Fruns in samenwerking met TVC en Blovo een jazzavond in Berg en Bal.’TVNieuw’ wordt aan het eind van het jaar opgeheven, omdat een eigen park geen reële optie is.

Clubkampioen bij de dames Caroline Terstal, bij de heren Roy Boontje.

2009 Nieuw Koersplan 

In de algemene ledenvergadering van 2 februari wordt het ‘Koersplan 2009-2011’ gepresenteerd en vastgesteld. Belangrijke streefpunten daarin: vergroting van het aantal leden, evenwichtiger ledenbestand, meer competitieteams op hoger niveau, meer aandacht voor de jeugd en verbetering van de public relations. Ook worden een nieuw logo en een ontwerp voor de omslag van de Setpoint gepresenteerd.

Het openingstoernooi, met een demonstratiewedstrijd tussen Roy Boontje en Rick van Eijk, is zeer geslaagd. In juni wordt het damesteam kampioen van het district Noord-Holland-Noord. In dit jaar gaat ook het project WhoZnext met de TVC Youngsters van start.

Clubkampioen bij de dames Margret Balk, bij de Heren Bart Kuys

2010 Vereniging ligt op koers  

Tijdens de algemene ledenvergadering op 26 januari wordt geconstateerd dat de vereniging op koers ligt. Exploitant Blovo realiseert in het voorjaar een  vergroot terras en TVC plaatst daarop een expodome tent dankzij een bijdrage uit het RABO-fonds. Het WEA-toernooi krijgt de status 30+.  Eind juni organiseert het  vrijwilligersproject WhoZnext Youngsters een geslaagd strandevent.

Stefan de Goede wordt gepresenteerd als opvolger van Ruud Trip, die op 29 augustus zijn afscheid viert na een 25-jarig dienstverband.

Clubkampioen bij de dames Caroline Terstal, bij de Heren Bart Kuijs.

2011 Setpoint krijgt nieuwe cover

Het aantal competitieteams is het afgelopen seizoen weer verder toegenomen. Het selectiebeleid krijgt steeds meer vorm (met dank aan de Technische Commissie).

De uitstraling van de club naar buiten toe is sterk verbeterd. De nieuwe cover en het A4 format  van het clubblad zijn positief ontvangen.

Clubkampioen bij de Dames Caroline Terstal, bij de heren Bart Kuijs


2012 Reclame op tv-schermen

Het aantal competitieteams is weer  toegenomen t.o.v. het vorig jaar en bereikte met 40! een absoluut record.

Ondanks de huidige economische malaise is de vernieuwde sponsorcommissie o.l.v. Edwin van de Vliet erin geslaagd nieuwe sponsoren aan te trekken. Deze reclamegelden, die via borden en  tv schermen zijn binnengebracht, zullen onder meer gebruikt worden om het jeugdtennis te stimuleren.

Het hoogtepunt was de viering van ons 35 jarig jubileum (7e lustrum)  in de week van 2 t/m 7 juli.  Het zevenklapper toernooi was een groot succes.

Clubkampioen bij de Dames Mirjam Glorie-Boddeke, bij de heren Bart Kuijs

2013 Clubkampioenschappen nieuwe stijl groot succes

Dit jaar was er sprake van een nieuwe, verjongde wedstrijdleiding onder bezielende aanvoering van Obbe Bangma, die na vele jaren het stokje van zijn moeder heeft overgenomen. Ditmaal was de duur van het toernooi ingekort tot 9 dagen en werd er gespeeld in afvalschema's compleet met verliezersronden in alle categorieën.

Clubkampioen bij de Dames Mirjam Glorie-Boddeke, bij de heren Bart Kuijs

Het jeugdtennis is na 60 jaar ingrijpend veranderd, vooral voor de kinderen van 6 t/m 10 jaar. De droom van de KNLTB is dat alle rode en oranje kinderen meespelen in de Tenniskids World Tour.

 


 Over vereniging 
 Historie TVC


 Nieuws 
Alle berichten

Nieuws per onderwerp:
 Berg en Bal
 Bestuurszaken
 Bossinade-WEA Open
 COMPETITIE
 CONTACT
 Evenementencommissie
 Facebook
 INFO
 Ledenadministratie
 LID WORDEN
 Secretariaat
 Sponsoren
 Tenniskids WORLD TOUR
 TOERNOOIEN
 WINTER PROGRAMMA
 Zevenklappertoernooi
 ZOMER TENNISLESSEN
 KNLTB

Nieuws op datum:
Nieuws via RSS:
xml Nieuws
xml Reacties
Meer over RSS...
 Competitie teams 
Senioren
 Dinsdag Dames
 Vrijdag Dames
 Vrijdag Heren
 Zaterdag Dames
 Zaterdag Gemengd
 Zaterdag Heren
 Zondag Dames
 Zondag Gemengd
 Zondag Heren

Junioren
 Zondag Gemengd