Toegang 

 Nieuws
 Foto's
 Competitie teams
 Training
 Activiteiten
 Over vereniging
 Bestuur en commissies


Belangrijke berichten
4 maa. de INFO Setpoint
2 jan. Opzegging lidmaatschap
1 jan. E-mailadres
1 jan. FACEBOOK
Belangrijke KNLTB berichten
9 maa. Handig! Actueel baanoverzicht zonder inlog
CALB toernooi 2017a.jpg
170910 Clubkampioenschappen 2017 TVC 130.jpg
170910 Clubkampioenschappen 2017 TVC 129.jpg
Meest recente foto's
Tennisvereniging Castricum
 Marga Heusen  INFO  2145x gelezen

Welkom op de website van Tennisvereniging Castricum, alle informatie over de vereniging kunt u hier terugvinden.

Bekijk hier het promofilmpje van TVC (speelduur 60 sec)

dinsdag 30 januari 2018, 19:52 uur
Algemene Ledenvergadering
 Marga Heusen  Bestuurszaken  132x gelezen

Het bestuur nodigt haar leden uit om aanwezig te zijn bij De Algemene Ledenvergadering die wordt gehouden op woensdag 7 februari 2018, aanvang 20.00 uur.

Bekijk hier de agenda 07-02-2018, notulen 31-01-2017, jaarverslagen 2017 en het financieel verslag 

maandag 29 januari 2018, 11:05 uur
Winteravondtoernooi
 Marga Heusen  Evenementencommissie  150x gelezen

Zaterdag 27 januari 2018  wordt het Winteravondtoernooi gespeeld. Je kan je inschrijven voor de categorie gemengd- heren- of damesdubbel. De kosten voor deze gezellige tennisavond inclusief hapjes zijn € 13,50 per persoon. Er moet als koppel worden ingeschreven, via onderstaand formulier.Formulieren
Winteravondtoernooi
donderdag 11 januari 2018, 10:10 uur
Nieuwjaarsreceptie
 Marga Heusen  Bestuurszaken  74x gelezen

Het bestuur van TVC wil alle leden graag een gezond en sportief 2018 toewensen.

Je bent daarom van harte welkom bij de nieuwjaarsreceptie op zondag 7 januari vanaf 16.00 uur.


Download bestanden
flyer nieuwjaarsreceptie 2018 323 KB (79x opgehaald)
zaterdag 30 december 2017, 12:33 uur


Aanmelden Voorjaarscompetitie 2018
 Marga Heusen  COMPETITIE  80x gelezen

Teams kunnen zich weer aanmelden voor de voorjaarscompetitie, aanmelden kan alleen met dit digitaal aanmeldingsformulier. Aanmeldingen dienen uiterlijk woensdag 6 december binnen te zijn bij de wedstrijdcommissie. Graag duidelijk aangeven welke soort competitie het betreft (landelijk of district, evt. leeftijdscategorie). Ook is er de mogelijkheid om zich individueel of als incompleet team aan te melden. Wij zullen dan proberen een team te formeren (uiteraard kunnen we dit niet garanderen).

 

Aanpassing partijen

 

Vorig seizoen heeft de KNLTB de mogelijkheid van “Compact Spelen” ingevoerd. Omdat hier vrij weinig van gebruik is gemaakt en er de nodige kritische kanttekeningen waren, is besloten om Compact Spelen in zijn huidige vorm los te laten.

 

Vanaf 2018 geldt verkort spelen voor alle dubbelpartijen. Het winnend punt bij 40-40 komt hierbij te vervallen, alleen de wedstrijdtiebreak wordt ingevoerd. Dit betekent dat de derde set wordt vervangen door een wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil). In de 8&9- en Zomeravondcompetitie blijft compact spelen wel gehandhaafd.

 

Versoepelde dispensatieregeling

 

Met ingang van 2018 mogen competitiespelers een onbeperkt aantal keren per week competitie spelen voor hun vereniging mits de bandbreedte in de klassenvolgorde niet groter is dan 2 (was 0,5). Hierdoor wordt het veel eenvoudiger om invallers te vinden.

 

Verder blijft het zo dat een speler die meer dan één keer in een hoger geklasseerd team heeft gespeeld (d.w.z. bandbreedte groter dan 2), zonder dispensatie niet meer lager mag spelen. Als is te voorzien dat dit aan de orde zal zijn, dan dient (voor aanvang van de competitie) dispensatie te worden aangevraagd.

 

Tenslotte blijft staan dat iemand dispensatie moet aanvragen om vaker dan één keer voor twee verschillende verenigingen uit te komen, onder de voorwaarde dat voor beide ploegen op minimaal vier dagen wordt gespeeld en dat niet voor een derde ploeg wordt uitgekomen.

 

Op de website staan links naar het competitieaanbod en de speeldata voor:

  • De landelijke zondagcompetitie voorjaar 2018 (incl. de 8/9 competitie)

  • De voorjaarscompetitie district Noord-Holland Noord 2018

    Ivm met een te grote belasting van de banen voor vrijspelen heeft het bestuur besloten geen gebruik te maken van het competitieaanbod op woensdagen en donderdagen)

     

    Voor vragen en nadere informatie graag een email naar: wedstrijdcommissie@tvcastricum.nl

     

Medio november worden de nieuwe speelsterktes voor 2018 bepaald volgens het DSS. De speelsterktes zijn op te vragen via het spelersprofiel en de ratingoverzichten.

De Wedstrijdcommissie

voorwaarden-dispensatie-2x-spelen-voorjaar2018  

competitieaanbod-landelijk-voorjaar-2018

competitieaanbod-noord-holland-noord-2018Download bestanden
data voorjaarscompetite 2018 40 KB (127x opgehaald)

Formulieren
voorjaarscompetitie senioren
zondag 19 november 2017, 13:12 uur
Wintertraining jeugd
 Marga Heusen  WINTER PROGRAMMA  1882x gelezen

In de winter wordt in de tennishal les gegeven. Deze lessen worden door Berg en Bal georganiseerd. Alle jeugdleden kunnen zich hiervoor opgeven. Je hebt dus niet automatisch in de winter tennisles en er dient apart voor betaald te worden. Lesgelden dienen betaald te worden aan Berg en Bal.

Het lespakket bestaat uit 18 lessen van 50 minuten in de periode van 1 oktober t/m 31 maart, van maandag t/m vrijdag tussen 16.00 uur en 18.30 uur. Getracht zal worden om groepen van ongeveer gelijke sterkte te maken, wat echter niet altijd mogelijk is. De ouders zullen hiervan tijdig bericht ontvangen. De groepen bestaan uit 8 kinderen en er wordt les gegeven op 2 banen.

In de Herfst- Kerst en Voorjaarrsvakantie wordt er geen les gegeven. Download bestanden
Indeling winterlessen 18 KB (978x opgehaald)
Winter-Buiten-Tennis 18 KB (1205x opgehaald)
dinsdag 10 oktober 2017, 12:01 uur
Winter-dubbelcompetitie senioren
 Marga Heusen  WINTER PROGRAMMA  822x gelezen

Deze winter organiseert Berg en Bal een senioren Winter-dubbelcompetitie (voor speelsterkte 6, 7 en 8) op zondagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur in de tennishal. Inschrijven kan t/m 6 oktober via toernooi.nl, bekijk ook onze Facebook pagina.


maandag 2 oktober 2017, 18:25 uur
CALB-toernooi
 Marga Heusen  TOERNOOIEN  261x gelezen

Tennisvereniging Castricum wint voor de 3e keer wisselbeker CALB toernooi

Afgelopen zaterdag 30 september vond het traditionele CALB toernooi plaats op het mooie sportcomplex van de Voetel, waar TV Limmen haar domicile heeft. Het CALB toernooi is een gezelligheidstoernooi, dat aan het eind van het tennisseizoen wordt georganiseerd door een van de tennisverenigingen van de gemeente Castricum, te weten TVCastricum, TVAkersloot, TVLimmen en TCBakkum. Dit jaar was Limmen de gastheer en begonnen vanaf 10.30 de verschillende koppels aan hun partijtjes. Helaas was al na een uur spelen de overvloedige regen spelbreker en werden de partijtjes in kortere versie op de binnenbanen voortgezet. Deze geste van TV Limmen om binnen te tennissen werd door de deelnemers erg op prijs gesteld. Er deden18 koppels van drie verenigingen mee (helaas waren er geen deelnemers van TV Akersloot) en aan het eind bleek Castricum winnaar. Zij konden de wisselbeker opnieuw mee naar huis nemen. Het was een leuk georganiseerd toernooi. Bekijk de foto op Facebook


Download bestanden
indeling CALB toernooi 621 KB (140x opgehaald)

Formulieren
CALB toernooi
donderdag 28 september 2017, 13:59 uur
Clubkampioenschappen 2017
 Marga Heusen  TOERNOOIEN  1712x gelezen

Ondanks de soms overvloedige regenval kunnen we terugkijken op zeer geslaagde clubkampioenschappen. Het combineren van de kampioenschappen voor jeugd en senioren was een groot succes. De drukte van spelers en kijkers was daardoor groter en de tennisshow van onze “rode” tenniskids op baan 6 op de finalezondag stond volop in de belangstelling.


Door het veelvuldige prikwerk van de medewerkers van Berg en Bal, de mogelijkheid om, dankzij onze sponsors, binnenbanen te kunnen gebruiken en het ongekende improvisatietalent van de toernooicommissie zijn we er in geslaagd alle wedstrijden die gepland waren ook te laten spelen.

Bij de senioren zijn er 2 “oudgedienden” clubkampioen geworden Margret Balk bij de dames en Roy Boontje bij de heren, maar wie goed heeft opgelet heeft tijdens het finaleweekend kunnen zien dat er een jongere generatie aan komt. Verheugend is ook dat er onder deelnemers ook flink wat eerste- en tweedejaars leden hadden ingeschreven.

Voor de loterij hadden Hanny en Hennie weer het hele dorp afgestruind naar prijzen. Het resultaat was zichtbaar in een overvloed aan grote en kleine prijzen. Veel dank dames!

Dank ook aan onze sponsors: Feestcafe BoesBoes, Makelaardij van Gulik, Weel Assurantiën en advies, Beentjes Groentebroers en Horecabrains

Winnaars senioren 17+ en 50+, jeugd groen en jeugd 11 t/m 17 jaar  en winnaars jeugd rood en oranje en klik hier voor de foto's.

woensdag 27 september 2017, 19:15 uur
Wintertennis senioren
 Marga Heusen  WINTER PROGRAMMA  1620x gelezen

In de winter kan er zowel binnen als buiten worden getennist, kijk op de website van Berg en Bal wat de mogelijkheden zijn (volgt zo spoedig mogelijk).

Lees hier ook over de mogelijkheden van het WINTER-BUITEN-TENNIS lidmaatschap.

In de winter is het ook mogelijk om les te nemen, bekijk hier het formulier en lees de algemene voorwaarden.

maandag 11 september 2017, 12:30 uur
1 2 3 4 5 6
 Nieuws 
Alle berichten

Nieuws per onderwerp:
 Berg en Bal
 Bestuurszaken
 Bossinade-WEA Open
 COMPETITIE
 CONTACT
 Evenementencommissie
 Facebook
 INFO
 Ledenadministratie
 LID WORDEN
 Secretariaat
 Sponsoren
 Tenniskids WORLD TOUR
 TOERNOOIEN
 WINTER PROGRAMMA
 Zevenklappertoernooi
 ZOMER TENNISLESSEN
 KNLTB

Nieuws op datum:
Nieuws via RSS:
xml Nieuws
xml Reacties
Meer over RSS...


 Activiteiten 
 Competitie teams 
Senioren
 Dinsdag Dames
 Vrijdag Dames
 Vrijdag Heren
 Zaterdag Dames
 Zaterdag Gemengd
 Zaterdag Heren
 Zondag Dames
 Zondag Gemengd
 Zondag Heren

Junioren
 Zondag Gemengd